Ultramoderne Comet R6I bij Alufab

Ultramoderne Comet R6I bij Alufab

In gesprek met Julie van Alufab:

Kun je me iets vertellen over de geschiedenis tussen Calvet en Alufab? Hoe is de samenwerking begonnen?

De eerste samenwerking vond plaats in 2018, toen we bij de oprichting onze eerste machines kochten. Sindsdien wordt de samenwerking voortgezet met de uitbreiding van onze werkplaats.

Hoe bent u bij het bewerkingscentrum Emmegi Comet R6I terechtgekomen en waarom koos u voor deze in plaats van een andere machine?

We hadden hele specifieke bewerkingen van profielen nodig, sommige van onze profielen zijn erg groot en vereisen speciale bewerkingen en zaagsneden die het bewerkingscentrum mogelijk maakt dankzij de 5e as. Dit maakt dat deze Comet het best aan onze behoeften voldeed.

Kunt u ons iets meer vertellen over het soort bewerkingen waarvoor u het R6I bewerkingscentrum gebruikt, is er al een project met het centrum uitgevoerd?

We zullen het bewerkingscentrum regelmatig gebruiken voor projecten met verschillende aluminium profielen. Voor sommige profielen gebruiken we het centrum voor verspanen en snijden op volledige lengte in één bewerking.

Het zaag- en bewerkingscentrum is al enige tijd in productie, kunt u mij de voordelen van deze machine ten opzichte van uw oude methode vertellen?

De machine brengt meer snelheid en minder schade in vergelijking met onze oude manier van werken.

Alufab: ”Onze geselecteerde assortimenten zijn met de grootste zorg geproduceerd om zo goed mogelijk te voldoen aan de behoeften van de markt, zowel thermisch als esthetisch.”