Goemaat

Het bedrijf Goemaat is opgericht in 1987 door Jan Goemaat. Begonnen als glaszetter groeide het bedijf al snel uit tot belangrijke speler in de regio’s Zeeland, Brabant en Rijnmond. Inmiddels kan het bedrijf, dankzij overnamens van de organisaties SKM en Venestra, een volledige oplossing te bieden, van zowel aluminium of kunststof als glas. Samen met Jolanda Hasselmeijer, bedrijfsleider van Goemaat Aluminium, vertelt Jan over hoe Calvet over de jaren heen Goemaat heeft geholpen met het realiseren van haar ambities.

Jolanda Hasselmeijer (links) en Jan Goemaat bij de Emmegi Phantomatic X4

Al in 1997 kocht het bedrijf SKM de eerste zaagmachine bij Calvet. In de jaren daarop volgde nog een zaagmachine en een aantal freesmachines. In 2018, onder de vlag van Goemaat Aluminium, werden weer enkele machines aangeschaft. Nu onder andere twee CNC-bewerkingsmachines van het type Emmegi Phantomatic X4 en een CNC-gestuurde hoekenpers, de “Atla Coop Solution”.

Over de Solution vertelt Jolanda: “Hoeken worden nu van veel betere kwaliteit geperst. Daarnaast is ons productieproces veel sneller geworden, doordat er geen persmessen gewisseld hoeven te worden.” “We denken er nu ook al aan om een tweede Solution aan te schaffen!” vult Jan aan.

Jolanda werkt veel samen met Danny Gordeijns, de productiemanager bij Goemaat Aluminium. “Het is voor ons een uitdaging om goede, nieuwe mensen te vinden. Daarom zijn Danny en ik constant aan het zoeken naar manieren om het productieproces verder te automatiseren, zodat we meer kunnen produceren met hetzelfde aantal mensen. De CNC-machines van Calvet zijn hiervoor ideaal.”